Leder du efter en cupcake ved siden af kaffen eller theen? Så har SPIS BEDRE lavet denne opskrift på de fineste ingefær cupcakes med kaffetopping og vores lækre Gingerbread White Russian Cocktailslikkepinde. En opskrift du bare må prøve!

Overrask gæsterne efter en lækker middag, eller disk op med et lækkert kagebord til fødselsdagen. Pynt både ingefær cupcakes, bord eller gaveindpakning med vores lækre slikkepinde.

Ingefær cupcakes med slikkepinde

Foto: SPIS BEDRE

Opskrift til ca. 10 stk.:

Ingefærcupcakes:

120 g smør
2 æg
165 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ spsk. stødt ingefær
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kardemomme
1½ dl sødmælk

Kaffetopping:

150 g blødt smør
300 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. rent kakaopulver
1 spsk. kaffelikør eller stærk kaffe

Sukkerpynt i gyldne farver

Start med at tænde ovnen på 180°. Smelt 100 g smør på en pande. Smør 10 muffinforme med resten af smørret. Pisk herefter æg og sukker til en luftig creme. Vend mel med bagepulver og krydderier. Drys melblandingen i æggene, tilsæt mælk, og pisk til en ensartet dej. Hæld smeltet smør i dejen, og fordel den i de smurte forme. Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl på en rist.

Mens kagerne køler af, pisk det bløde smør, og tilsæt sigtet flormelis, vaniljesukker og kakao lidt ad gangen. Pisk til en blank smørcreme, og smag til med kaffe eller kaffelikør. Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og læg den på køl i 30 minutter. Dekorér kagerne med smørcreme, og pynt med knuste og hele slikkepinde samt sukkerpynt.

Hvis du gerne vil finde opskrifter på andre drinks, hvor vores cocktailslikkepinde bliver brugt, så kan du bare kigge løs i vores inspirationsgalleri. Vi har eksempelvis en opskrift cocktailen The Peacher, en Pink Pitaya Dalonga Coffee eller Dinos in dirt dessert.

Mangler du inspiration?

Vi har samlet vores bedste anbefalinger til slikkepinde i vores galleri. Find inspiration og vi er klar på hjælp og vejledning, til hvordan en slikkepind kan indgå sammen med dig.

Læs vores andre opskrifter

Pink Pataya Dalgona Coffee med slikkepind
Lolligroni cocktail med slikkepind